2021-10-25 15:26:26• hírek • Szatmár.ro

Képzőművészeti kiállítást szerveztek Kaplonyban

A Kaplonyi Szivárvány Egyesület szervezésében vasárnap délután képzőművészeti kiállítást szerveztek. Az eseményen az egyesület keretében tevékenykedő fiatalok közül tízen mutatkoztak be az alkotásaik révén a közönségnek.

A Kaplonyi Szivárvány Egyesület ez év áprilisában jött létre, azóta már számos rendezvényt sikerült megszervezniük, ezúttal pedig az egyesület tehetséggondozó programjának égisze alatt működő képzőművészeti foglalkozásokon részt vevő gyerekek munkáit mutatták be.

A képzőművészeti szakkör az egyesület beindítása óta működik, melyet Ilyés Sándor festőművész vezet. Ő az, aki különböző festészeti technikákat, kompozíciós alapismereteket, stb. tanít az alkalmakat látogató fiataloknak.

A vasárnapi kiállításra az alkalmat látogató gyermekek közül tízen mutatták be alkotásaikat, mintegy 50 fős közönség előtt.



„Szerettünk volna egy kis sikerélményt nyújtani a gyerekeknek, hogy ők is megtapasztalják azt, hogy a kitartó munkának van eredménye, és nem csak a szülők részéről érkezik a dicséret, hanem a nagyközönség előtt is lehetőségük adódik bemutatni alkotásaikat” – nyilatkozta szerkesztőségünknek Békési Nóra, az egyesület vezetője.

A tegnapi kiállítás során minden résztvevőt jutalmaztak, illetve elismerő oklevéllel is díjaztak, maradandóvá téve számukra ezt az eseményt. Az eseményt pedig a Communitas Alapítvány támogatta.

A szervezők továbbá elmondták azt is, hogy szeretnék rendszeressé tenni ezt a kiállítást, általa pedig félévente vagy évente bemutatnák a foglalkozásokat látogató fiatalok fejlődését.

„A cél a gyerekek lelkesedésének fenntartása, hogy a jövőben is legyen kedvük jönni és tanulni, tehetségüket kamatoztatni e téren. A vasárnapi tárlaton tíz, 6 és 13 év közötti gyermek munkáit állítottuk ki” – tette hozzá Békési Nóra.

A tárlatot az egyesület székhelyén, azaz a könyvtárnak is otthont adó épületben egész héten át meg lehet tekintetni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: